• 3 - 4 mere
• Foietaj pentru plăcintă
• Gem de mere (sau orice vă place mai mult)
• Scortișoară
• Nucă măcinată
• Zahar pudră (opțional)
• Zeamă de la o lămâie
Până se descongelează foietajul pregătim mărul.
Tăiem în jumătate și scoatem cotorul, pe urmă feliem jumătățile de măr
feliuțe de aprox. 1 - 1.5 mm grosime.
Până ajungem să le folosim le punem într-un bol în care am pus
puțină apă și zeamă de lămâie (să nu își schimbe culoarea mărul).
Din foietajul decongelat am luat 4 foi suprapuse
și pe lățime am tăiat fâșii de aprox. 5-6 cm.
Între timp feliile de măr în apa în care le-am păstrat
le puteți pune la microunde până se mai inmoaie mărul.
(în cazul în care nu aveți microunde puteți pune la fiert pe aragaz, puțin de tot)
Mijlocul fâșiei am uns-o cu gemul ales și pe partea de sus am adăugat fâșiile de măr.
Presărăm nucă măcinată și scorțișoară.
Fâșia de foietaj o împăturăm în 2 (peste partea de jos a feliei de măr) .
Partea cea mai interesantă abia acumva vine :) , începem de la un capăt și rulăm...
Gata trandafirul. Eu am pus in formă de muffin din silicon,
dar puteți pune și direct pe hârtie de copt.
Lăsăm la cuptor preîncălzit aprox. 30-40 de min. în funcție de cuptor.
Poftă mare :)
No comments:
Post a Comment