Ne trebuie:
• cca 250 g paste integrale
• 3-4 caței de usturoi
• o conservă de năut sau 100-150 gr de năut fiert în apă
• 2 linguri pătrunjel tocat mărunt
• chilli (opțional)
• 2 linguri ulei de măsline
• sare
– cantități pentru 2-3 porții –
Năutul este bogat în proteine,săruri minerale(fosfor, potasiu, magneziu, calciu și fier) și în vitamine din grupa B, năutul are o valoare nutritivă ridicată.
Năutul l-am lăsat peste noapte la înmuiat.
A doua zi cand am pregatit mâncarea l-am pus la fiert.
Cine dorește poate adăuga 1-2 foaie de dafin în apă.
Punem pastele la fiert și le fierbem conform indicațiilor de pe ambalaj
(să fie al dente).
(să fie al dente).
Încingem uleiul într-o tigaie antiaderentă (cratiță), adăugăm usturoiul pisat
și prăjim cca 1 minut, amestecând des.
Înlăturăm de pe foc, adăugăm năutul, pătrunjelul și pastele scurse
(punem și 1-2 linguri din apă în care au fiert) sare și amestecăm totul.
Chilli îl putem adăuga acum, sau la sfârșit în farfurie.
Putem adăuga parmezan/cașcaval ras deasupra.
Poftă mare ! :)
No comments:
Post a Comment