Menu

Monday 4 January 2016

Paste integrale cu năut



Ne trebuie:

cca 250 g paste integrale
3-4 caței de usturoi
o conservă de năut sau 100-150 gr de năut fiert în apă
2 linguri pătrunjel tocat mărunt
chilli (opțional)
2 linguri ulei de măsline
sare

– cantități pentru 2-3 porții –

Năutul este bogat în proteine,săruri minerale(fosfor, potasiu, magneziu, calciu și fier) și în vitamine din grupa B, năutul are o valoare nutritivă ridicată.

Năutul l-am lăsat peste noapte la înmuiat.
A doua zi  cand am pregatit mâncarea l-am pus la fiert.
Cine dorește poate adăuga 1-2 foaie de dafin în apă.
Punem pastele la fiert și le fierbem conform indicațiilor de pe ambalaj
(să fie al dente).
Încingem uleiul într-o tigaie antiaderentă (cratiță), adăugăm usturoiul pisat
și prăjim cca 1 minut, amestecând des.
Înlăturăm de pe foc, adăugăm năutul, pătrunjelul și pastele scurse
(punem și 1-2 linguri din apă în care au fiert) sare și amestecăm totul.
Chilli îl putem adăuga acum, sau la sfârșit în farfurie.
Putem adăuga parmezan/cașcaval ras deasupra.

Poftă mare ! :)

No comments:

Post a Comment