Ne trebuie:
• 280 gr. linte
• 1,5 l apă
• 2 morcovi
• 1 lg bulion
• 2 ceape
• 1 lg. boia (dulce/iute, sau puteți pune pastă de ardei dulce și iute)
• 1 lg. pudră legume uscate (delikat sau ce folosiți de obicei)
• 1 lg. de ulei
• sare, piper
• mentă, coriandru (opțional)
- Lintea este săracă în grăsimi, dar bogată în proteine, e un excelent substituit pentru carne și conține carbohidrați cu indice glicemic scăzut. Fibrele pe care le conține scad nivelul de glucoză și colesterol din sânge, ajută la prevenirea constipației, iar prin conținutul de antioxidanți ajută la prevenirea cancerului și a bolilor de inimă -
Punem apă la fiert. Înainte să înceapă să fiarbă adăugăm lintea.
După 2-3 min. adăugăm ceapa tocată cuburi potrivite.
Când este aproape fiartă punem morcovul ras pe răzătoare, bulionul,
pudră/concentratul de legume și boiaua.
(eu am pus jum. de lg. picantă și jum. dulce).
Cea iute îi dă un gust ușor picant. :)
Punem uleiul, sare și piper și lăsăm să fiarbă acoperit, la foc mic,
pt aprox. 20-30 de minute.
Când este gata, o păsăm cu belnderul vertical.
La servire am asezonat cu coriandru și mentă dar puteți lăsa și simplu.
Poftă pe cât se poate de mare :) !
No comments:
Post a Comment