Ne trebuie:
• 200 gr. curmale
• 50 gr. nucă măcinată
• 80 gr. fulgi de cocos + 30 gr. pentru rostogolit
• 3 lgt. semințe de in
• 2 lgt. de miere
• 2 lgt. rase de scorțișoară
- cantitate pentru cca 35-40 de bulgărași -
- Curmalele conţin săruri minerale (mai ales fier şi magneziu), cumarină,
vitaminele A, D şi cele din complexul B, zaharuri (în cantitate mare) şi
proteine -
Incepem cu scoaterea sâmburilor din curmale, pe urmă lăsăm în apă
la hidratat aprox. 2-3 ore.
Când s-au hidratat îndeajuns cu ajutorul blenderului sau a unei furculițe simple
zdrobim curmalele.
Într-un bol amestecăm curmalele zdrobite și restul ingredientelor.
După ce avem amestecul omogen ne apucăm de făcut gomboțuri :) ,
pe care le rostogolim în fulgii de cocos.
Simplu, rapid și foarte delicios!
Poftă mare și spor ! :)
No comments:
Post a Comment