Menu

Monday 11 January 2016

Bulgărași din curmale



Ne trebuie:

200 gr. curmale
50 gr. nucă măcinată
80 gr. fulgi de cocos + 30 gr. pentru rostogolit
3 lgt. semințe de in
2 lgt. de miere
2 lgt. rase de scorțișoară

- cantitate pentru cca 35-40 de bulgărași -

- Curmalele conţin săruri minerale (mai ales fier şi magneziu), cumarină, vitaminele A, D şi cele din complexul B, zaharuri (în cantitate mare) şi proteine -

Incepem cu scoaterea sâmburilor din curmale, pe urmă lăsăm în apă
la hidratat aprox. 2-3 ore.
Când s-au hidratat îndeajuns cu ajutorul blenderului sau a unei furculițe simple
zdrobim curmalele.
Într-un bol amestecăm curmalele zdrobite și restul ingredientelor.
După ce avem amestecul omogen ne apucăm de făcut gomboțuri :) ,
pe care le rostogolim în fulgii de cocos.
Simplu, rapid și foarte delicios!

Poftă mare și spor !  :)

No comments:

Post a Comment