Ne trebuie:
• un bol potrivit de orez fiert
• 2 conserve de ton
• 4 - 5 căței de usturoi
• 1/2 legătură pătrunjel
• 2+2 linguri de pesmet
• 1 lingură de făină (eu am folosit făină de soia)
• 3 linguri ulei de măsline
• 1 lingurită pastă de ardei iute (opțional)
• sare, piper
- cantități pentru cca 50 de bucăți -
Amestecăm într-un bol încăpător: orezul fiert, tonul din conservă,
usturoiul pisat, pătrunjelul tocat mărunt, 2 linguri pesmet, făină,
pasta de ardei iute, sare, piper.
Dacă folosiți ton în ulei, îl scurgem de ulei (parțial) și nu mai adaugăm
uleiul de masline în compoziție.
Păstrăm uleiul din conservă pentru a-l pune peste chifteluțe în tavă.
Omogenizăm bine compoziția și gustăm să o potrivim de sare/piper.
Formăm chifteluțe de mărimea potrivită și le dăm prin cele 2 linguri
de pesmet rămase (puteți sari peste operațiunea asta).
Punem chifteluțele pe hârtie de copt în tava de la aragaz și punem peste
fiecare chifteluță câte 1 linguriță din uleiul din conserva de ton.
Coacem la cuptorul preîncălzit pentru aprox. 20-25 min. în funcție de cuptor.
Sunt bune și calde dar mai ales reci!
Le puteți consuma ca atare, sau lângă o salată mare.
Poftă mare! :)
No comments:
Post a Comment