Ne trebuie:
• 6 ardei grasi
• 250 gr orez cu bob lung
• 2 catei de usturoi
• o ceapa mare
• 4-5 lg de stafide
• 4lg miez de nucă
• 150 gr pasta de tomate + 200 ml bulion
• 2-3 lg ulei de masline
• sare, piper
Fierbem orezul la foc mic și în momentul în care observăm
ca e aproape gata adăugăm stafidele să se hidrateze și ele :) .
Într-o tigaie antiaderentă prăjim miezul de nucă tocat mărunțel sau
zdrobit, cum vă este mai la îndemână.
Când încep să se rumenească puțin, le adăugăm la orez.
Când încep să se rumenească puțin, le adăugăm la orez.
În aceeași tigaie putem căli și usturoiul împreună cu ceapa și 2 lg de ulei,
adăugăm și pasta de roșii și bulionul ( de casă :) cine are ) ,
sare și piper după gust și lăsăm încă 2 min pe foc.
Amestecăm cu orezul iar compoziția rezultată o îndesăm bine în ardeii cărora
i-am tăiat capacul , i-am scobit și aruncat cotorul cu semințe.
Deasupra ardeilor punem căciulița și dăm la cuptor.
Ideeal ar fi să aveți un spray pentru ulei și să “'parfumați” fiecare ardei cu un puff :)
daaar în cazul în care nu aveți vă descurcați ca și mine cu o pensulă pentru prăjituri.
Eu i-am așezat într-un vas yena.
Lăsăm până vedem că ardeiul sa copt puțin :).
Poftă mare!
No comments:
Post a Comment