Ne trebuie:
• 600-700 gr. de morcovi
• 1 ceapă
• 1 portocală mare sau 2 mici (eu am folosit 2 mai mari,
îmi place mai mult sa simt mai intens gustul de portocală)
• 1 lingură făină de soia
• 25 grame de unt
• 1 litru supă de pui sau legume
• 200 ml smântână pt. gătit cu grăsime de 10%
• 1 lgt. nucșoară măcinată
• 1 lgt. rasă de schinduf
• 1 rădăcină ghimbir (4 centimetri)
• sare
• pentru decorat frunză de pătrunjel
• crutoane pentru servire
Primul pas este să curățăm ceapa, morcovii și ghimbirul pe care îi tăiem rondele.
Topim untul în oala în care urmează să preparăm supa, adăugăm ceapa,
ghimbirul, morcovii și sotăm puțin.
Peste acestea vine făina de soia (folosim pentru a înlocuii în rețetă cartoful),
nucșoara și schinduful, amestecăm bine și stingem cu supă
Fierbem la foc mediu până morcovii pot fi pătrunși ușor.
Luam oala de pe foc adăugăm coaja rasă de la portocală, smântâna
și păsăm cu blenderul.
și păsăm cu blenderul.
Punem supa înapoi pe foc și o aromatizăm cu sucul de portocală.
Gustați și puneți cât considerați că e potrivit după gustul vostru.
Punem și sarea necesară și gata supica de morcovi cu aromă de portocală :) .
Poftă mare!
No comments:
Post a Comment