Ne trebuie:
• 100 gr. de mei
• 1 ceapă maricică
• 1 morcov
• 3-4 căței de usturoi
• 3 lg. sos de soia
• 1 lgț. turmeric
• 1 lg. ulei de măsline (opțional)
• 1-2 lg. semințe de susan
• pătrunjel
• 1 lgț. oregano
Despre mei:
- nu conţine gluten, este puţin alergen şi se digeră uşor
- este bogat în magneziu şi siliciu
- oferă proteine cu puţine calorii
- conţinutul bogat de vitamina B3 ajută la reducerea colesterolului
Am citit despre proprietățiile benefice a meiului și mi-am propus să încerc
un preparat care să conțină mei.
Așadar luăm 100 gr. de mei și după ce l-am spălat bine punem la fiert în aprox.
cantitatea de apă dublă față de volumul său.
Lăsăm la racit și ne apucăm să răzuim morcovul și să tocăm ceapa mărunt.
Într-un bol amestecăm toate ingredientele împreună cu meiul răcit.
Aprindem focul în cuptor și până se încălzește facem chifteluțele.
Lăsăm aprox. 25-30 min. în funcție de cuptor.
O să aibă o crustă ușor crocantă pe exterior :).
Merge bine cu o salată sau cu un sos care vă place.
Poftã bună la chifteluțele din mei!
No comments:
Post a Comment