Ne trebuie:
• 15 lg. tărâță de ovăz
• 5 lg. tărâță de grâu
• 2 ouă
• 1 praf de sare
• 3 lg. cocos
• 2 banane
• 2 plicuri de budincă
• 1 praf de copt
• 1 conserva de ananas
• deasupra am pus fulgi de cocos și semințe de chia
Am poftit un desert cu ananas, așa că am început să caut o rețetă de tartă cu ananas.
Din păcate am dat doar peste rețete care încep cu o cantitate mare de zahăr și făină...,
deci am renunțat la căutat și mi-am făcut propria rețetă.
Într-un bol încăpător punem tărâțele de ovăz și de grâu, 2 gălbenușuri, sare,
cocosul, cele 2 banane zdrobite cu furculița, praful de copt și cele 2 albușuri
bătute spumă cu un plic de zahăr vanilat.
Amestecăm totul bine și lăsăm să se odihnească 15 min.
Luăm tava pt. tartă (a mea e de 28cm) punem în ea amestecul cu tărâțe
și punem folie alimentară peste, pentru a putea întinde ușor și uniform aluatul în tavă.
Punem blatul în cuptorul preîncălzit și lăsăm aprox. 10-15 min.
Scoatem blatul și punem pe o parte bucățiile de ananas iar pe partea cealaltă
vișinele fără sâmburi.
Preparăm cele 2 budinci , eu am folosit pe partea cu vișinele budincă de vanilie
iar pe partea cu ananas budincă de ciocolată neagră.
La prepararea budincii puteți respecta rețeta de pe spatele ambalajului, în schimb
puteți să înlocuiți zahărul cu xylitol sau stevie și eventual să nu îndulciți
chiar cu cantitatea cu care se recomandă.
Când avem budincile pregătite turnăm peste fructele puse pe blat și mai punem înapoi
în cuptor pentru aprox. încă 20 min.
Lăsăm să se răcească și putem servii. :)
Poftă bună la tarta cu anans fără făină și prea mult zahăr!
No comments:
Post a Comment