Menu

Monday 4 January 2016

Frittata cu paste



Ne trebuie:

100 gr. paste campanella (clopoței) sau alte forme
2 linguri ulei de măsline extravirgin
1 ceapă mare tocată mărut
2 căței de usturoi feliați subțire
1 ardei gras roșu curățat de semințe și tocat
100 gr. șuncă afumată tăiată bucățele
100 gr. boabe de porumb fiert
6 măsline negre fără sâmburi
6 ouă mari

Salata de dovlecei și roșii:

2 dovlecei rași grosier și storși pentru a îndepărta excesul de apă
4 roșii coapte tocate grosier
2 linguri de frunze de busuioc tăiate fideluțe
2 linguri de suc de lămâie
sare și piper

Dacă este necesar, se fierb pastele 10-12 minute sau conform instrucțiunilor
de pe ambalaj, până ce sunt "al dente". Se scurg bine.
Se încinge uleiul într-o tigaie mare, se adaugă ceapa și usturoiul și se prăjesc
la foc moderat, până încep să se coloreze.
Se adaugă ardeiul gras și se continuă 5 minute, până se înmoaie.
Se adaugă șuncă, porumbul, măslinele și pastele,
distribuindu-le uniform în tigaie.
Se bat ouăle cu 3 linguri de apă și se asezonează după gust,
după care se toarnă în tigaie.
Se gătesc ingredientele la foc mic, timp de 8-10 minute, sau până când omleta
este aproape închegată. Între timp, se încinge cuptorul.
Se pune tigaia în cuptor, cât mai aproape de sursa de căldură.
Se gătește câteva minute, ca sa se închege la suprafață.
Cât timp se gătește omleta, se prepară salata. Se amestecă dovleceii și roșiile
cu busuioc și suc de lămâie, iar apoi se asezonează după gust.
(Sucul de lămâie scoate umiditatea din dovlecei,
așa că vă recomand să-l adăugați doar în momentul servirii)
Se servește frittata, tăiată felii triunghiulare, cu salată.
Pâinea cu coaja crocantă este un bun acompaniament. 
Câteva idei:

Pentru o versiune vegetariană, înlocuiți șunca cu 85 gr. mazăre congelată. Adăugați mazărea în tigaie
odată cu ardeiul, ca să aibă timp să se gătească înainte de a adăuga ouăle.
Pentru o variantă vegetariană cu curry, omiteți măslinele și adaugați 1 lingurită pasta de curry in ouăle bătute.
Folosiți în salată coriandru tocat, în loc de busuioc.


Poftă mare!  :)

No comments:

Post a Comment