• 500-600 gr. ciuperci
• 2 cepe mari sau 3 medii
• 2-3 căței de usturoi
• 1 lg. pătrunjel tocat
• 200 ml. smântână de gătit
• 1 litru de apă cu un cub de vegeta / supă de legume
• sare, piper
Se călește ceapa tăiată mărunt în puțin ulei, împreună cu usturoiul pisat sau
tăiat fâșii subțiri.
tăiat fâșii subțiri.
După câteva minute se adaugă ciupercile tăiate solzișori, punem sare și
se lasă la fiert în apa pe care o lasă ciupercile.
se lasă la fiert în apa pe care o lasă ciupercile.
Când legumele sunt fierte oprim câțiva solzișori iar restul se pisează cu blenderul
și se pun din nou pe foc cu cca 1 litru de supă de legume (sau apă cu delikat).
Adăugăm cei 200 ml de smântână pentru gătit
(eu am folosit o smântâna pentru gătit cu grăsime de 10%), pătrunjelul tocat,
sare și piper după gust și amestecăm bine.
Merg de minune cu crutoane...
Poftă mare! :)
No comments:
Post a Comment