Ne trebuie:
• 500 g ficat de pui
• cca 600 g inimi și pipote de pui
• 3 cepe
• 2 legături ceapă verde
• 1 lingură de mărar tocat
• 2 linguri de pătrunjel tocat
• 3 ouă
• sare si piper
• 1 ou + 2-3 lg de pesmet pentru pus deasupra (opțional)
• 2-3 oua fierte (pentru pus în interior) – opțional
- eu am folosit o tavă de 21 x 10 cm -
Fierbem ficatul și inimile+pipotele, separat, pentru că au
timp de fierbere diferit.
timp de fierbere diferit.
Punem sare doar la inimi+pipote, nu și la ficat pentru că îl întărește.
Călim ceapa tocată mărunt în 2 lg de ulei.
Tocăm verdeața mărunt, când carnea este fiartă o punem împreună cu
verdeață și ceapa călită în robotul de bucătărie și le tocăm cât de mărunt vrem.
Dacă nu dispunem de un robot de bucătărie cu un cuțit putem mărunții carnea.
Călim puțin și ceapa verde tocată mărunt.
Într-un bol amestecăm carnea tocată la robot, ceapa verde, ouăle, sare, piper.
Punem compoziția rezultată într-o tavă unsă cu ulei și tapetată cu pesmet.
Dacă vreți puteți pune în interior 2-3 ouă fierte (în funcție de lungimea tăvii).
Punem un strat de un deget pe fundul tăvii, așezăm ouale fierte
curățate de coajă,
curățate de coajă,
apoi adăugăm restul de carne, presând bine cu o lingură compoziția
pentru a nu rămâne goluri de aer.
Dacă doriți, pentru aspect, deasupra puteți pune un amestec de ou bătut
la care adăugăm 3-4 lg de pesmet și 2 lg de apă.
Eu am presărat doar puțin pesmet.
Eu am presărat doar puțin pesmet.
Coacem la cuptorul încins în prealabil pt cca 30-40 de minute.
Poftă mare :) !
Poftă mare :) !
No comments:
Post a Comment