Pt. blat:
• 11 lg. tărâță de ovăz
• 5 lg. tărâță de grâu
• 2 ouă
• 4 lg. sana de 0.9 %
• 3 lg. brânză degresată
• 1/2 lgț. de sare
Pt. umplutură:
• aprox. 150 - 200 gr. de spanac
• 1 lg. ulei de măsline
• 5 - 6 căței de usturoi
• 1/2 lgt. boia iute
• 300 gr. brânză degresată
• 3 ouă
• 1 lgț. curry
• 1 lgț. busuioc
• sare, piper
- am folosit o tavă de 28 cm diametru -
Amestecăm ingredientele pentru crustă, până obținem un aluat omogen.
Punem aluatul în tavă, îl întindem cu mâna sau cu dosul unei linguri.
Coacem 20-25 minute în cuptorul preîncălzit. Lăsăm să se răcească ușor.
Între timp ne ocupăm de umplutură: sotăm într-o tigaie antiaderentă spanacul
cu o lingură de ulei și usturoiul pisat. Lăsăm cca 2 minute pe foc, amestecând.
La sfârșit adăugăm boiaua.
Amestecăm brânza degresată cu ouale, sare, piper , curry și busuiocul,
apoi adăugăm spanacul.
Punem umplutura peste crusta coaptă în prealabil și ușor răcită,
punem feliile de roșii deasupra
și coacem la cuptorul preîncălzit aprox. 25-30 minute.
Feliem când sa răcit și savurăm pe deplin.
Poftă mare ! :)
No comments:
Post a Comment