Menu

Sunday 10 January 2016

Tartă cu brânză și spanac




Ne trebuie:

Pt. blat:

11 lg. tărâță de ovăz
5 lg. tărâță de grâu
2 ouă
4 lg. sana de 0.9 %
3 lg. brânză degresată
1/2 lgț. de sare

Pt. umplutură:

aprox. 150 - 200 gr. de spanac
1 lg. ulei de măsline
5 - 6 căței de usturoi
1/2 lgt. boia iute
300 gr. brânză degresată
3 ouă
1 lgț. curry
1 lgț. busuioc
sare, piper

- am folosit o tavă de 28 cm diametru -


Amestecăm ingredientele pentru crustă, până obținem un aluat omogen.
Punem aluatul în tavă, îl întindem cu mâna sau cu dosul unei linguri.
Coacem 20-25 minute în cuptorul preîncălzit. Lăsăm să se răcească ușor.
Între timp ne ocupăm de umplutură: sotăm într-o tigaie antiaderentă spanacul
cu o lingură de ulei și usturoiul pisat. Lăsăm cca 2 minute pe foc, amestecând.
La sfârșit adăugăm boiaua.
Amestecăm brânza degresată cu ouale, sare, piper , curry și busuiocul,
apoi adăugăm spanacul.
Punem umplutura peste crusta coaptă în prealabil și ușor răcită,
punem feliile de roșii deasupra
și coacem la cuptorul preîncălzit aprox. 25-30 minute.
Feliem când sa răcit și savurăm pe deplin.

Poftă mare ! :)

No comments:

Post a Comment