• aprox. 800 gr ficat de pui
• 150 gr unt (120gr + 30gr)
• aprox 500-600 ml lapte
• 2 foi de dafin
• 1/2 lgț. cimbru
• 1 lg legume deshidratate (opțional)
• 5 căței de usturoi
• sare, piper
Pentru o dimineață reușită și cu zâmbete largi avem nevoie de
o masă gustoasă și sănătoasă. :)
În zilele în care am acasă pregătit acest pate, aștept cu nerăbdare dimineața
să îmi ung câteva feliuțe de pâinică cu el, merge de minune cu legume.
Pâinica din poză e din tărâțe și sper să vă pot împărtășii și rețeta acestuia foarte curând.
Spălăm bine ficatul de pui și îl punem la fiert în lapte cât să îl acopere (aprox 500-600 ml).
Punem foile de dafin, cimbrul, legumele deshidratate.(eu pun ceapă deshidratată).
Deocamdată nu punem sare.
Lăsăm să fiarbă cca 20-25 de minute.
Cu 5 minute înainte de a-l lua de pe foc adăugăm și cățeii de usturoi curățați și zdrobiți.
Scoatem ficatul din cratiță cu o spumieră, îl lăsăm puțin să se răcească, apoi îl punem
în robotul de bucătărie împreună cu untul aflat la temperatura camerei aprox. 120 gr.
Mixam bine, adăugăm sare după gust și piper din belșug.
Punem pateul în boluri/borcane, topim cele 30 g de unt,
turnăm untul topit deasupra și păstrăm la frigider, acoperit cu capac/folie alimentară.
Stratul de unt împeidică oxidarea pateului și întărirea lui la suprafață.
Sper să vă placă ce a ieșit și de acuma să nu mai cumpărați pateuri din comerț
a căror conținut mai bine nici nu aflăm .. :P
Sper să vă placă ce a ieșit și de acuma să nu mai cumpărați pateuri din comerț
a căror conținut mai bine nici nu aflăm .. :P
Poftă mare la acest pateu super gustos!
*Puteți să folosiți mai puțin unt daca înlocuiți o parte din el cu lapte
No comments:
Post a Comment