Ne trebuie:
• 200 gr. mei
• lapte
• 4 lg. tărâță de ovăz
• 5 lg.+ 2 lg. cocos
• 3 + 2 pliculețe de zahăr vanilat
• 5 lg. stafide
• esență de vanilie
• 300 gr. brânză slabă (eu am cumpărat de la Kaufland)
• 8 lg. zeamă de la ananas
• bucăți de ananas
• deasupra am pus semințe de chia pentru contrast :P
Beneficiile meiului:- îmbunătățirea digestiei, - reducerea nivelului de colesterol din corp, - reducerea indexului glicemic și controlul eficient al greutății, - prevenirea bolilor cardiovasculare, etc. :)
O prăjitură minunată și sațioasă pe care o recomand
să o încercați măcar o dată :).
să o încercați măcar o dată :).
De fiecare dată când am făcut această prăjiturică doar laude am auzit
si nu prea a „rezistat” în frigider...
Să vedem cum sună această rețetă:
Primul pas e să spălăm meiul și să îl punem la fiert in laptele care trebuie să fie
aprox. cantitatea dublă a meiului folosit.
aprox. cantitatea dublă a meiului folosit.
Meiul se fierbe destul de repejor așa că între timp adăugăm și tărâța de ovăz,
3lg. cocos, 3 pliculețe de zahăr vanilat, esență de vanilie
si stafidele să aibă timp să se mai hidrateze.
si stafidele să aibă timp să se mai hidrateze.
Când meiul este fiert și nu prea mai are lapte îl luăm deoparte
și îl așezăm într-o tavă.
Pregătim și stratul de brânzică care vine deasupra.
Amestecăm brânza cu bucăti mici de ananas lângă care am mai adăugat
aprox. 8 linguri din zeamă de la ananas, 2 lg. fulgi de cocos
și 2 plicuri zahăr vanilat.
și 2 plicuri zahăr vanilat.
Am așezat stratul de brânză peste mei, am presărat pentru contrast
semințe de chia și am decorat cu bucăți de ananas.
semințe de chia și am decorat cu bucăți de ananas.
Punem la frigider și încercăm să rezistăm tentației până se răcește puțin.
Poftă bună la prăjiturica din mei !
Poftă bună la prăjiturica din mei !
No comments:
Post a Comment