Ne trebuie:
- 2 căni de tărâţă de ovăz (fulgi de ovăz mărunţit în blender)
- o linguriţă de scorţişoară
- 1 plic praf de copt
- 2 linguri seminţe de chia (opţional)
- 2 ouă
- un iaurt grecesc mic degresat
- esenţă de vanilie
- 2 mere răzuite
- 1 banană mare
- 2 lg. ulei de cocos
- 1 cană nucă măcinată
- 1 lg de miere
- Cireşeeee :)
- Frişcă Hulala bătută deasupra
Această prăjiturică este o minune, e super gustoasă saţioasă deci nu putem mânca mult din ea şiii e fără zahăr, fără făină, fără unt :)
Amestecăm tărâţa de ovăz cu praful de copt şi scorţişoara.
Batem separat albuşul de ou la care am amestecăm gălbenuşuriile şi pe urmă adăugăm seminţele de chia, iaurtul, esenţa de vanilie, uleiul de cocos , mărul răzuit, mierea, nuca măcinată si banana pisată.
Amestecăm bine ingredientele după care completăm compoziţia cu
amestecul de tărâţă pregătit la început.
amestecul de tărâţă pregătit la început.
Ultimul ingredient este cireşica. Punem în amestec după bunul plac :D .
Cei care consideră poate să pună şi stafide pentru a mai îndulcii puţin.
Am încercat si eu varianta asta la cerinţa unui degustător fidel :) .
Copoziţia obţintă am turnat-o într-un vas de yena tapetat cu hîrtie de copt.
Deasupra pentru o scoarţă frumoasă în cazul în care nu optăm pentru frişca bătută,
amestecăm o lingură de miere cu o lingură de cocos
şi puţină migdală mărunţită.
Răsfăţ pentru papilele gustative :) !
No comments:
Post a Comment