Menu

Saturday, 14 May 2016

Aspic





Ne trebuie:
2-3 morcovi
aprox. 200 gr. șuncă
3 ouă fierte
câteva bucăți de castraveți murați
2-3 plicuri gelatină
aprox. 500 ml. apă cu delicat (sau supă de pui)
sare
un strop de xylitol :)


Este un preparat care în general se face de paști ,
nu este pe placul tuturor dar cu siguranță putem găsi
cu ce să îl combinăm să fie pe placul nostru.   
Primul pas ar fi ca supa de pui să o amestecăm cu plicurile de gelatină.
Lăsăm să se împrietenească aprox. 10 min. după care punem pe aragaz
să încălzim puțin, cât să se poată dizolva bine gelatina.
Ca și tavă am folosit una micuță de aprox. 23x8 cm
în care am pus folie alimentară
atât încât să putem prinde de ea ulterior, asta o să ne ajute
să scoatem aspicul din formă.
Din supica încălzită turnăm un strat de 0,5-1 cm în tavă și
punem în frigider la răcit.
 Ne apucăm de făcut cubulețe din morcovi.
Fierbem cuburile de morcov în puțină apă cu sarea și zahărul/xylitolul.
Punem repejor și ouălele la fiert până nu uităm de ele :) .
Pe urmă tăiem șunca și castraveții ca și morcovul.
Morcovul fiert scurgem și punem la răcit.
Scoatem tava în care ni sa întărit deja supica și punem în straturi
șunca, morcovul și castraveții.
După primul strat așezați și ouăle fierte si curățate.
La sfârșit turnăm restul de supică :).
Lăsăm la frigider până se îngheagă supa ulterior pusă.

Poftă mare la aspic :) !

No comments:

Post a Comment