Menu

Friday, 4 March 2016

Piept de pui cu ananas și sos dulce acrișor





Ne trebuie:

700 gr.piept de pui
1 conservă de ananas
2 cepe medii
2 morcovi mari
2 ardei kapia
3 lg. sos de soia
3 lg. oțet balsamic
2 lgț. xylitol (zahăr)
1 lgț. turmeric
1 lgț. ghimbir
150-200 ml de apă
ulei de măsline
2-3 lg. sos tomate
2 lg. făină de soia



Este o rețetă destul de simplă, rapidă și extrem de gustoasă :).
Pregătim toate ingredientele să ne fie mai ușor pe parcurs.
Pieptul de pui îl tăiem șuvițe, morcovul și ardeiul șuvițe subțiri, ceapa julien.
Într-o tigaie în puțin ulei de măsline punem bucățile de piept de pui, și lăsăm
până se albesc și capătă o ușoară crustă. Le scoatem pe o farfurie.
Tot în tigaie în puțin ulei punem ceapa, ardeiul și morcovul, lăsăm pe foc
amestecând continuu câteva minute.
Adăugăm carnea și ananasul și mai lăsăm pe foc 2 min. apoi adăugăm sucul de
la conserva de ananas și aprox. 150 ml de apă, reducem focul și
lăsăm să fiarbă câteva minute.
După care urmează să îi dăm gustul delicios.
Adăugăm oțetul, sosul de soia, xylitolul, sosul tomate și condimentele.
Mai adăugați puțină apă în cazul în care considerați că e prea puțină
cantitatea de sos.
Pentru a îngroșa puțin sosul am folosit făină de soia.
Adăugați în preparat, amestecați și lăsați să mai fiarbă un picuț. 
   
Poftă mare la deliciosul pui cu ananans și sos dulce acrișor! :)

No comments:

Post a Comment