Menu

Saturday, 13 February 2016

Tocănită de pui cu ciuperci


Ne trebuie:

10 ciocănele de pui
3 cepe 
500 gr. ciuperci
2 roșii
1 ardei gras
ulei de măsline 
1 ardei iute
3 căței de usturoi
200 ml bulion
1-2 morcovi
pătrunjel tocat
sare, piper



Într-o oală încăpătoare punem la fiert în apă cât să acopere ciocănelele
împreună cu sare și puțin piper.
Până se fierbe carnea avem timp să curățăm legumele.
Ardeiul și roșiile tăiem cubulete, ceapa tocăm mărunt, ciupercile feliuțe,
ardeiul iute rondele, morcovul dăm pe răzătoare.
După ce s-a fiert carnea, într-o oală sotăm puțin usturoiul împreună cu ceapa.
Lăsăm 2-3 minute și adăugăm morcovul, ardeiul, ciupercile, și ardeiul iute.
După ce s-a înmuiat legumele adăugăm bulionul iar eu am mai pus și puțin vin :)
și nu uităm să adăugăm și ciocănelele.
Sărăm și piperăm după gust iar la sfârșit punem și pătrunjelul tocat.
Merge de minune cu mămăliguță...
   
Poftă mare!



No comments:

Post a Comment